Den dyrekjøbte Isabella af Constantinopel

Den egentlige titel for denne fortælling, er intet mindre end: Historie om den dyrekjøbte Isabella, af Constantinopel, hvis Dejlighed var uudsigelig, hvis Kydskhed ubeskrivelig, og hvis Oprigtighed var uforanderlig imod hendes Ægtemand. Handlingen, som tager sin begyndelse i det næsten hjemlige Hamborg, fører lytteren videre til så eksotiske himmelstrøg som Sultanens Constantinopel og det lykkelige Arabien. Forfatteren har tydeligvis ladet sig inspirere af både Shakespeares Købmanden i Venedig og Homers Odyssé. Vi møder en underskøn kvinde, der er sin vægt værd i guld; en forelsket ægtemand; tre mindst lige så forelskede medbejlere; en slavehandler fra Algier og ikke mindst en jødisk pantelåner, der fordrer et meget bestialsk pant for det udlån, der muliggør forening af bogens to forelskede hovedpersoner.

Forfatteren til denne historie, er ikke længere kendt. Oplæsningen er gengivet efter et tryk som er produceret i Haderslev, 1805 (muligvis oversat fra tysk).

Fortællingen har en varighed på halvanden time og kan afspilles eller downloades via de ti fortløbende lydfiler nedenfor:

Fil 1 af 10:
Download

Fil 2 af 10:
Download

Fil 3 af 10:
Download

Fil 4 af 10:
Download

Fil 5 af 10:
Download

Fil 6 af 10:
Download

Fil 7 af 10:
Download

Fil 8 af 10:
Download

Fil 9 af 10:
Download

Fil 10 af 10:
Download

Tip hvis du vil downloade filerne: Lav en mappe på din pc, f.eks. med navnet Isabella. Højreklip på hver enkelt af de 10 links og gem dem i den mappe du netop har oprettet. Filerne afspilles fortløbende. For mere hjælp, klik her: HJÆLP