Ungdomskilden af Frederik Paludan-Müller

Vi befinder os i 1500-tallets erobringstid, hvor de spanske conquistadorer underlagde sig næsten hele Syd- og Mellemamerika. Rigdom og hæder, var drivkraft for mange eventyrlystne sjæle. For denne fortællings hovedperson, Diego de Herrera kom disse store erobringstogter tilsyneladende for sent. Han var på dette historiens højdepunkt allerede en gammel svækket mand. Men da en indiansk legende kommer ham for øre: at der måske findes en uopdaget ungdomskilde på den uvejsomme eksotiske ø Bemini, slutter han sig til en ekspedition der har øen som mål. Som den eneste deltager lykkes det vor hovedperson at nå frem til kilden, gennem øens tætte jungle. I samme øjeblik han drikker af kilden forvandles han til en ung yndling - et fyrre år yngre jeg af sig selv. Men kan yndlingen med den ældre mands erfaring ustraffet træde i sidstnævntes sted i alle livets forhold, og overtage ægteskab, familie og rangorden i samfundet?

Ud over at være en klassisk røverroman med eksotiske eventyr, drama, krig og kærlighed, er det også en historie om menneskesindet og om hvordan aldring og erfaring gradvist omskaber det enkelte menneskes sjæl og personlighed, uagtet legemets fysiske fremtoning.

Fortællingen har alt i alt en varighed på to timer og kan downloades i elleve fortløbende lydfiler nedenfor:

Fil 1 af 11:
Download

Fil 2 af 11:
Download

Fil 3 af 11:
Download

Fil 4 af 11:
Download

Fil 5 af 11:
Download

Fil 6 af 11:
Download

Fil 7 af 11:
Download

Fil 8 af 11:
Download

Fil 9 af 11:
Download

Fil 10 af 11:
Download

Fil 11 af 11:
Download

Tip til download: Lav en mappe på din pc, f.eks. med navnet Ungdomskilden, højreklip på hver enkelt af de 11 links og gem dem i den mappe du netop har oprettet. Filerne afspilles fortløbende.

E-tekst af Ungdomskilden: Klik her